В сребърното момиче на България се превърна Силвия Митева, след като завоюва общо 5 втори места на турнира от Световната купа по художествена гимнастика в Арена Армеец София. Грацията ни спечели четири сребърни отличия на отделните уреди във втория ден от състезанието. Вчера тя остана единствено след рускинята Дария Кондакова в многобоя.

Опитната ни гимнастичка се представи невероятно пред родната публика, като заслужено спечели петте медала. Първото място бе окупирано от представителката на Русия.

Силвия Митева започна много убедително надпреварата от втория състезателен ден, като на обръч получи оценка от 27,900. Съдиите дадоха доста по-висок бал на рускинята Дария Кондакова – 29.000. Трета остана Мелитина Станюта от Беларус. Другата българска представителка, Биляна Проданова, която също намери място на финалите на обръч остана на 7-а позиция с 25,425.

Най-добрата ни състезателка Силвия Митева продължи с убедителното си представяне и на съчетание с топка. За съжаление, българката направи грешка, улови уреда си извън очертанията на килима, което й коства 0,200 точки. Рускинята Дария Кондакова също допусна неточности при своята композиция, но получи 28,050, което й отреди златния медал. Всичко това предизвика негодуванието на близо 6000 зрители в залата. Главният съдия Деспа Кателиева се наложи да се намеси в този случай и призова публиката за толерантност.

Съчетанието на Митева на бухалки бе оценено с 28,100, а на лента – 27,450, което за пореден път я остави зад рускинята.

Успешното представяне на българската състезателка е добър атестат преди Световното първенство във Франция след месец, на което ще се раздават квотите за Олимпиадата догодина.

Ансамбълът на България приключи надпреварата с три медала – два златни (многобой и три ленти и два обръча) и един бронз (пет топки).