Два медала на отделните уреди от турнира за Световната купа по художествена гимнастика спечели до този момент Силвия Митева. Грацията ни завоюва два сребърни медала на топка и обръч от надпреварата, която се провежда в Арена Армеец София. Състезанието продължава, с което отличията за българския отбор могат да се увеличат.

Силвия Митева изигра изключително чисто композицията си с обръч и заслужи оценка от 27.900. Съдиите дадоха доста по-висок бал на рускинята Дария Кондакова – 29.000. Трета остана Мелитина Станюта от Беларус. Другата българска представителка, Биляна Проданова, която също намери място на финалите на обръч остана на 7-а позиция с 25,425.

Най-добрата ни състезателка Силвия Митева продължи с убедителното си представяне и на съчетание с топка. За съжаление, българката направи грешка, улови уреда си извън очертанията на килима, което й коства 0,200 точки. Рускинята Дария Кондакова също допусна неточности при своята композиция, но получи 28,050, което й отреди златния медал. Всичко това предизвика негодуванието на близо 6000 зрители в залата. Главният съдия Деспа Кателиева се наложи да се намеси в този случай и призова публиката за толерантност.

Вчера Силвия Митева спечели още един сребърен медал в многобоя. Първото място отново бе за Дария Кондакова.