Силвия Митева спечели и второто контролно състезание по художествена гимнастика, което се проведе в столичната зала „Раковски”. Надпреварата има за цел да бъде избистрен съставът на националния ни отбор при жените, който ще представя страната ни в международните турнири.

Силвия Митева от клуб Илиана отново бе изключително стабилна в изиграванията си и закономерно зае първото място в подреждането. След нея се наредиха Цветелина Стоянова (Илиана) и Моника Минчева (Илиана).

Моника Минчева

Челната шестица допълват още Боянка Ангелова (ЦСКА), Марина Стоименова и Кристина Илиева. В надпреварата този път взе участие и Габриела Кирова от Левски, но тя не успя да покаже най-доброто от себе си, вероятно заради претърпяната контузия.

Бройката на гимнастичките в националния отбор и останалите състезателки се определят от старши треньора на националния тим Илиана Раева.

В първото състезание от Гран При сериите участие ще вземат Цветелина Стоянова и Боянка Ангелова, докато Силвия Митева и Моника Минчева ще ни представят на турнирите от Световната купа.

Цветелина Стоянова и Силвия Митева