Залата по художествена гимнастика в спортния комплекс „Ялта“ в Русе беше ремонтирана за 168 000 лева и днес бе открита официално от бившата вече гимнастичка Силвия Митева, от кмета на Русе Пламен Стоилов и от бившия олимпийски шампион и бивш депутат Таню Киряков.

„Щастлива съм, че макар след толкова много години залата вече е ремонтирана. Голяма част от своя живот съм прекарала в нея. Надявам се да събира все повече деца“, каза Митева, която вече се занимава с треньорска дейност и е международен съдия. Тя пожела на децата да се радват от това, което правят, да бъдат много трудолюбиви и търпеливи.

„Проектът бе финансиран от Министерството на младежта и спорта, благодарение на Таню Киряков, а десет процента от сумата са осигурени от община Русе“, обясни Десислава Дивчева от спортен клуб „Акро“.

Рехабилитацията включваше подмяна на дограмата, ремонт на тавана и измазване на стените. Закупени са и уреди за художествената гимнастика, сред които подиум и нов гимнастически килим - за художествената гимнастика, а за спортната гимнастика - маса за прескок с два трамплина.

Дивчева обясни, че залата не е ремонтирана основно от нейното изграждане през 1970 година. /БТА