Няколко месеца след като Силвия Митева изигра последното си съчетание като състезател по художествена гимнастика, ще се състои и бенефисът на грацията.

Изящната церемония ще се проведе на емблематичната за самата нея дата 21 юни (събота). Събитието ще се проведе в родния град на Силвия Митева – Русе, в „Канев център“.

Спектакълът носи името „Силата на любовта“, в което също има голяма символика.

„През цялата ми кариера именно любовта към художествената гимнастика е била силата, която ме е водила напред и нагоре, заради която не се отказах цели 21 години. Точно затова и бенефисът е на 21 юни“, заяви за Gong.bg Силвия Митева.

Изборът на конкретната дата за бенефиса не се изчерпва само с това. На 21 юни грацията празнува своята годишнина с любимия човек до себе си Илия Янев.

„Определено мога да кажа, че без неговата любов (на Илия Янев – бел.ред.) и подкрепа нямаше да успея да стигна до тук“, допълва още Силвия Митева.

Водещ на красивото събитие ще бъде Роро Кавалджиев.

Участие в „Силата на любовта“ ще вземат момчета от младежкия национален отбор по спортна гимнастика, Филип Янев, Елизабет Василева (националка при девойките по спортна гимнастика), националният тим жени по естетическа гимнастика, националният ансамбъл при девойките по художествена гимнастика, Кристина Ташева, момичета и момчетата от спортен клуб „Акро“ (Русе), танцувална формация „Мираж“, представители на клуб по спортна акробатика „Владимир Кънев“, гости от Румъния.