Най-добрата българска състезателка по художествена гимнастика Силвия Митева сподели преди Световната купа в София, че се надява да успее да зарадва публиката в Арена Армеец.

„Последната тренировка премина много добре, аз се чувствам много добре, усетих си залата, за мен това е много важно. Настроението ми също е добро, надявам се утре нещата да се получат. Бих помолила всички, които са си в София да дойдат да ни подкрепят, ще бъде наистина голямо удоволствие, ако има повече хора в залата. Ние ще се постараем да им предадем малко удоволствие за празника“, сподели Силвия Митева.

„Перфектна може би никога няма да бъда, още повече, че цял месец не съм имала състезание, което за мен оказва влияние. Но се надявам да направя едно добро представяне, за да мога да покача още малко формата за Европейското първенство. Иначе, съчетанията вече си ги чувствам, но тъй като смениха няколко правила в правилника през април месец, т.е. миналия месец, и в последните седмици направихме някои промени в съчетанията, които все още ги мисля и не са улегнали напълно“, допълни грацията ни.

Силвия Митева смята, че няма шанс за златния медал в София, защото всяко едно момиче може да бъде считано за конкуренция, а и всяка страна има своята лидерка, която също ще се бори за призово място. „Общо-взето има много претендентки, които ще се борят за медал, а и трябва да се има предвид, че в нашия спорт не зависи само как играеш. Въпреки това, точно поради тази причина не мисля никога за медали и класирания. Надявам се да зарадвам хората, които дойдат да ни уважат в залата, въпреки празника.“