Националният отбор на България по художествена гимнастика проведе последното си занимание преди Световната купа, която ще се проведе през уикенда в Арена Армеец София. Първи за подиум-тренировката излезе ансамбълът с треньор Ина Ананиева. Половин час по-късно на официалния килим се появиха и грациите ни в индивидуалното.

Шест гимнастички от България ще участват на Световната купа. В класирането ще бъдат Силвия Митева и Мария Матева, а извън класирането - Кристина Ташева, Невяна Владинова, Сара Стайкова и Анастасия Киссе.

Заради закъснение на полета националният отбор на Украйна не успя да спази графика за тренировки, затова проведе занимание след всички останали.

Една от водещите гимнастички на Русия няма да се състезава в София. Александра Меркулова ще пропусне надпреварата. Националния треньор на Сборная Ирина Винер също няма да пристигне за състезанието.

В събота Световната купа стартира в 10.00 часа с изпълненията на обръч и топка на индивидуалните състезателки. За12.30 са предвидени съчетанията с бухалка и лента. Официалното откриване ще се състои в 15.00 часа, а малко след това ансамблите ще излязат за първото си изиграване.