Най-добрата българска гимнастичка в момента Силвия Митева, която стартира много силно участието си на Европейското първенство в Баку сподели, че това, което иска е да създава удоволствие за публиката чрез изпълненията си. Въпреки всичко грацията ни има огромни шансове да стигне до медалите на шампионата, още повече, че тя е с втора оценка на въже след първия състезателен ден в Азербайджан.

Вчера Митева игра много силно на топка и въже. Като точно с въже направи най-вълнуващото изпълнение на този уред и заслужено получи втора оценка, след тази на олимпийската шампионка Евгения Канаева. Двете рязко се отличиха с изпълнения си над всички останали участнички.

“Бях много спокойна преди самото състезание. По време на първото си изпълнение с топка се вълнувах малко повече, но на въже вече играх освободено и с настроение”, сподели Митева.

“На мен ми харесва всичко тук. Градът, хората, вниманието и обслужването, а залата е великолепна, и за първи път осветлението е удобно и си виждам всички уреди, дори и въжето. В повечето зали досега, прожекторите са насочени така, че уредите се виждат трудно през цялото време. За 17 години в този спорт, съм свикнала с всичко и ако ми влияеше, щях вече да съм се отказала. Аз много обичам гимнастиката и играта все още ми доставя огромно удоволствие. За първи път тази година всичките ми композиции си имат своите достойнства и привърженици, но лентата, като че ли ми допада най-много. А иначе любим уред ми е топката. За състезание никога нямам очаквания. Но искам да играя с повече настроение и по-освободено.”

На въпрос, кое състезание до момента й е донесло най-много радост, първата ни грация в отбора сподели: “Гран при Киев, защото там всичко беше предопределено от самото начало и си мислех, че по – напред от 5 място няма да ме допуснат, а спечелих сребро на топка. Но понякога се колебая и си мисля, че е Гран при в Тие, Франция, където спечелих първия си медал – бронз на лента. Всички много се радваха тогава на медала, но аз въобще не осъзнавах, какво точно се случи и едва по-късно се зарадвах истински.”

”Когато бях по-малко имаше трудни моменти в това, че майка ми ми е треньор. Сега вече съм по-улегнала, а и мама доста се промени и определено е лесно и приятно. Хубавото е, че можем да си говорим и има ли проблем сядаме двете и си го изясняваме, обсъждаме всичко и до най-малкия детайл.”

Силвия Митева бе попитана и какво й е казала Илияна Раева преди да излезе на килима в Баку: “Гимнастически забележки не ми прави преди да изляза. Каза ми нещо много специално – да се въплътя в роля и да пресъздам музиката и композицията в образ. И само за въжето ми – да си гледам крайчетата до края.”

“Дано да се чувствам много щастлива докато играя и да нося удоволствие с изпълненията си на публиката и на хората, която ме харесват и подкрепят през всичките тези години. Това си пожелавам за състезанието”, сподели Силвия Митева.