Само няколко месеца делят Силвия Митева от заветния миг, да каже „Да” на своя дългогодишен приятел. Най-добрата ни състезателка по художествена гимнастика, която усилено се опитва да скрие всички детайли около личния си живот, ще мине под венчилото през тази година.

Големият късметлия се казва Илия Янев и е треньор по спортна гимнастика.

Големият ден ще бъде през лятото, но точната дата ще остане в тайна от медиите. Силвия Митева е един от най-деликатните ни спортисти, затова и не желае да се шуми в средствата за масова информация за личния й живот.

Въпреки това, въпросът е неизбежен, а отговорът бе: „Предложението дойде още миналата година и мисля, че всички знаят за него. Не е тайна, така или иначе. Да, готвя се за сватба, това е. Ориентировъчно... ще е през лятото, но лятото е 3 месеца с по 30 дни, така че няма да ви кажа датата.”

Любопитното е, че брак между гимнастичка и гимнастик в семейството на Силвия Митева няма да е за първи път. Родителите на грацията ни Силвия Дивчева – Митева и Димитър Митев също са треньори, съответно по художествена и спортна гимнастика.

През изминалата година две от състезателките в националния ансамбъл минаха под венчилото. След Олимпиадата в Лондон капитанът Михаела Маевска и Катрин Велкова се врекоха във вечна вярност на своите любими.