Най-добрата ни състезателка по художествена гимнастика Силвия Митева очаква с нетърпение първия старт за новия сезон. В сряда националният отбор заминава за Гран при в Москва. Турнирът ще се проведе в края на седмицата (1 - 3 март), когато Силвия Митева отново ще усети адреналина в кръвта си, а и ще покаже пред критичната руска публика новите си съчетания в комбинация с изискванията на новия правилник.

"Чувствам се наистина много добре, тъй като от края на декември не съм имала състезание, с изключение на едно в Америка преди около 10 дни, което не беше важно състезание. Затова имам желание отново да усетя адреналина и с нетърпение очаквам да замина”, сподели Силвия Митева.

„След Олимпиадата падна изключително голямото напрежение, а и новият правилник на мен лично ми допада много. С голямо удоволствие тренирам и работя новите съчетания, получават се значително по-леко от предишните, тъй като за мен този правилник е по-лесен. Пак са сложни съчетанията, но в сравнение с олимпийските са значително по-лесни, защото имат възможност за повече хореография, за повече танц”, допълни най-добрата ни състезателка.

Дали се подготвя за треньорската професия? Разбира се, че да. Силвия Митева върви упорито по стъпките на своите родители, които също са се отдали на гимнастическите спортове.

„Тъй като тренирам на една тренировка, помагам на майка ми за другите деца, които тренират при нея. Вчера имаше тест за национален отбор девойки, а едно от момичетата участва, и май се оказа, че аз съм по-спокойна, затова аз я изведох на състезанието. Още от малка за мен беше ясно, че ще продължа с гимнастиката, защото на мен това е ми животът и на мен ми харесва. Така ни никога не е стоял въпросът дали ще стана треньор, или не.”

„Световната купа в София ми е едно от най-любимите състезания. Обичам да играя в Арена Армеец, както и на бенефиса на Данчо Йовчев. Беше уникално”, добави грацията ни. Надпреварата ще се проведе за трета поредна година в София от 3 до 5 май.