Втората част от сезона по художествена гимнастика ще започне съвсем скоро, което върна гимнастичките ни в залата. Една от тях е най-добрата ни индивидуална състезателка към момента Силвия Митева. Въпреки че днес има рожден ден, можете да я видите не в някоя дискотека, а на тренировка, и причината е, че след няколко седмици грацията ни ще вземе участие в 25-та Универсиада в Белград (1-12 юли).

След три седмици почивка, Митева отново стартира пълноценни занимания, още повече, че през септември идва и най-важното състезание за година Световното първенство: “Наистина си починах много добре, най-вече психически. Сега нямам проблеми да тренирам и всичко върви много добре. Нови трика ще има, няма да сменяме цели съчетания, а само някои елементи, защото те са добре отработени. Майка ми и леля ми се занимават с триката ми, те измислят моделите, те ги шият, те лепят камъни.”

“Преди четири години също участвах на Универсиада. Много е забавно. Защото има много млади хора, обстановката е много приятна. Всъщност това е нещо като Олимпийски игри, единственото условие, е че участват само студенти. Общо взето, ще бъде едно нормално състезание, защото ще участват Канаева, Бесонова, състезателки от Беларус, Юсупова, от Израел. За цели, не знам, аз преди състезание не си поставям цели. Излизам да играя за удоволствие, вече каквото се получи, това е”, добави Силвия Митева.

Талантливата ни гимнастичка е насочила вниманието си към шампионата на планетата, но това не й пречи, да се опитва преди всичко да извлича максимално удоволствие от това, което прави и едновременно с това да се раздава за публиката.

“Чувствам се достатъчно добре подготвена, имам голямо желание да играя, състезанията ми доставят много голямо удоволствие, но нямам някакви конкретни нагласи какво ще се случи на Световното първенство. Целият сезон дотук беше доста силен, с доста добри участия, но треньорката ми (и майка на грацията ни - бел.авт.) е доволна най-много от представянето ми на Европейското първенство. Общо взето, там се представих най-добре от всичките ми състезания досега през годината”, добави Силвия Митева.