Най-добрата българската състезателка по художествена гимнастика Силвия Митева спечели бронзов медал в многобоя на Световната купа в София. Грацията ни завърши трета в изключително оспорваната надпревара, като се нареди след абонираните за челните позиции рускини - Евгения Канаева (115.900 точки) и Дария Кондакова (115.125).

Силвия Митева изигра изключително чисто и четирите си съчетания и с общ сбор от 113.450 точки зае третото място в многобоя. С представянето си Силвия Митева успя да намери място и във финалите на четирите уреда, които ще се проведат утре след 16.00 часа.

Миналата година, на Световната купа в София, националката ни спечели среброто в многобоя, като тогава участие в надпреварата не взе Евгения Канаева. Въпреки това, състезателката ни обра овациите на публиката в Арена Армеец София.

Другата ни представителка Мария Матева не успя да се представи по най-добрия начин и завърши едва 16-а в многобоя от 18 състезателки.

Голямата битка в многобоя бе между двете представителки на Русия. Евгения Канаева показа защо е номер 1 в света, след като с изключително чисти последни две съчетания измъкна титлата, буквално в последния момент от своята сънародничка Дария Кондакова.

Победителката от миналогодишното издание на Световната купа не успя да защити златото си, като го отстъпи на по-рутинираната си съперничка от Русия. Дария Кондакова допусна груба грешка на последното си изиграване за деня, на лента, и завърши съчетанието си след края на музиката. Именно това се оказа решаващо за първото място в многобоя.

Евгения Канаева, която не бе много убедителна на първите два уреда – обръч и топка, демонстрира хладнокръвие на последните два уреда, което я направи за пореден път победителка в турнир от Световната купа.

Златният медал е за Евгения Канаева, която събра общ сбор в многобоя от 115.900 точки, докато Дария Кондакова отстъпи със 115.125 точки.

Определено световната и олимпийска шампионка от Русия не е в най-добрата си форма в момента след прекараното вирусно заболяване, тъй като допусна грешки и в първите си две съчетания – на топка и на обръч. Това обаче не бе достатъчно, за да бъде изпреварена от основните си съпернички.

Официалното откриване на Световната купа ще се проведе от 17.50 часа. Веднага след церемонията ще стартира надпреварата при ансамблите, където българският тим ще се бори за защита на титлата си от миналата година.

Единствено ансамбълът на Русия не пристигна в София, но всички останали най-силни тимове ще вземат участие в състезанието. Надпреварата при ансамблите започва в 18.30 часа.

Входът за днешния ден от програмата е свободен, като билети ще има само за финалите в събота, които са насрочени за 16.00 часа.