Най-добрата българска състезателка по художествена гимнастика Силвия Митева е трета във временното класиране след изиграването на първите два уреда (топка и обръч) на Световната купа в София. Надпреварата се провежда в Арена Армеец.

Силвия Митева изигра първите си две композиции много чисто и получи оценка от 28.350 точки и на двете композиции - обръч и топка (общ сбор – 56.700). Българката заема временната трета позиция след двете представителки на Русия – Дария Кондакова и Евгения Канаева.

И двете състезателки на “Сборная” допуснаха неточности при изпълненията, но не до толкова големи, че да бъдат задминати от българката.

Дария Кондакова е първа във временното подреждане с общ сбор от двете оценки от 57.525 точки, докато Евгения Канаева е втора с 57.200 точки. Световната и олимпийска шампионка от Русия изглежда не е в най-добрата си форма в момента след прекараното вирусно заболяване, тъй като допусна грешки и в двете си съчетания – на топка и на обръч.

Програмата в многобоя на индивидуалната надпревара продължава в 15.30 часа с композициите на лента и бухалки.

Официалното откриване на Световната купа ще се проведе от 17.50 часа. Веднага след церемонията ще стартира надпреварата при ансамблите, където българският тим ще се бори за защита на титлата си от миналата година. Единствено ансамбълът на Русия не пристигна в София, но всички останали най-силни тимове ще вземат участие в състезанието.

Входът за днешния ден от програмата е свободен, като билети ще има само за финалите в събота, които са насрочени за 16.00 часа.