Най-добрата българска състезателка по художествена гимнастика Силвия Митева разкри, че е изиграла шампионското си съчетание на лента изключително изморена. Грацията ни триумфира на този уред със златото на Световната купа, която се проведе в София. Националката ни се качи на най-високото място на почетната стълбичка едва при последното си изиграване пред родна публика.

„На лентата едва си стоях на краката, бях много изморена. Публиката беше невероятна, радвам се, че успях да изкарам двата дни без грешка“, коментира опитната ни гимнастичка.

Това е първи златен медал за Силвия Митева от Световната купа в София, независимо от факта че участва за трета поредна година. В крайна сметка, навръх Великден съдиите й отредиха златото, което й бе отнемано поне няколко пъти на турнира в Арена Армеец.

Гимнастичката ни раздава автографи на малките си последователки дълго време след края на последното си изпълнение.

"Наистина съм много щастлива, че играх и спечелих тези медали пред родна публика и на Великден, което за мен е един от най-големите празници. Честно казано имах съмнения по отношение на публиката, защото са много празнични дни, но съм им наистина благодарна за това, че дойдоха и ни подкрепиха и то по прекрасен начин. Ако не бяха те, не съм сигурна, че бих могла да си изиграя съчетанията по този начин четирите съчетания. Те ми дават голяма сила. За медалите никога не очаквам нищо, още повече като видях какво се случи на първите уреди бях загубила всякаква надежда", завърши Силвия Митева.