Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева изстрада своя златен медал! Навръх Великден грацията ни спечели дългоочакваното отличие, което години наред й бе отнемано от съдиите на Световната купа в София. Силвия спечели първата позиция на финала на лента, след като триумфира с 18.350 точки.

Националката ни вдигна на крака Арена Армеец с изпълнението си. Силвия Митева избра за тази година индийски танц за един от най-силните си уреди, с което изненада и в същото време впечатли специалистите, както и феновете.

Българката участва за трета поредна година на Световната купа в София и едва в последното си изпълнение успя да завоюва мечтаното отличие. Грацията ни сбъдна мечтата си да зарадва максимално привържениците си в деня, в който у нас празнуваме Великден.

Среброто на финала на лента си поделиха Ганна Ризатдинова от Украйна и Маргарита Мамун от Русия с 18.100 точки. На четвърто място се нареди Яна Кудрявцева със 17.850 точки. Петата позиция си поделиха Марина Дурунда от Азербайджан и Сон от Корея със 17.400 точки.

Преди това Силвия Митева спечели две сребърни отличия във финалите на обръч и на топка. Митева получи оценка от 17.950 точки на обръч и 18.100 точки на топка. В многобоя българката зае второ място, въпреки че първото щеше да й отива много повече.