"Днес се чувствах много спокойна, може би това ми беше най-спокойния ден от всичките. Аз лично съм много доволна от изиграването си, направих си всичко и съм много щастлива. В началото на тренировките вече се усеща леко преумора, но все пак адреналина и стремежа да се състезаваш надделява. Затова докато играеш не усещаш умората, после е по-тежко", така Силвия МИтева коментира представянето си в днешната квалификация на топка на световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в Япония.

Ето и останалите изказвания от днес:

Силвия Митева-старша (личен треньор на Силвия Митева): "Много съм доволна от нейното изиграване. По принцип аз на многобой и квалификации много се притеснявам за топката, за мен това е най-инфарктното съчетание с много рискови моменти. Всичките й улавяния са нестандартни, много трудни и до последно треперя - буквално щях да се разплача от радост като го изигра. Много е тежък и труден формата на състезанието, мисля че в последния ден, в който трябва да играят четири уреда и който е едвали не най-отговорния ще бъде много трудно и тежко за всички. Надявам се, че ще издържат психически, не са им първите състезания".

Филипа Сидерова: "Днес съм много доволна от себе си, защото си изиграх доста добре съчетанието. Мисля, че бе най-добре от всички досега. Надявам се и утре да си изиграя хубава и лентата. Боли ме глезена, но всеки го боли нещо, така че преодолявам болката".

Ясена Куюмджиева (треньор на Филипа Сидерова в отсъствието на Мариана Василева): "Аз съм доволна от представянето на Филипа и първите дни, както и днес. Топката днес и беше най-силното съчетание. Мисля, че след като се подготвяхме само един месец за световното първенство тя дава максимума от себе си и въпреки че нейната треньорка Мариана Василева я няма, тя се справя отлично до момента. Така, че мисля, че всички трябва да са доволни от нейното представяне".

Моника Минчева: "Днес мина добре, както и предишните два дни. Да се надяваме утре отново всичко да е благополучно. Аз се радвам, че си изиграх нещата без грешка. Оттам нататъка оценката зависи от съдиите".