Ивет Лалова зае седмо място в спринта на 100 метра за жени на силния международен турнир по лека атлетика Циклитирия в Атина от веригата Гран При на ИААФ.

Възпитаничката на треньора Константин Миланов финишира седма с личен резултат за сезона от 11,52 секунди при попътен вятър от 0,4 м/с. Лалова стартира добре, но между 50 и 80 метър наруши ритъма на бягането си и това й попречи да даде по-добър резултат.

Победата извоюва Вероника Кемпбъл-Браун от Ямайка с 10,96 секунди, пред американката Кармелита Джитър с 11,02 секунди и Деби Фъргюсън-Маккензи от Бахама с 11,04 секунди.

При мъжете първи е представителят на САЩ Айвъри Уилямс с 9,95 секунди, следван от сънародника си Марк Джелкс - 9,99 и от победителя в по-слабата серия Травис Паджет от Щатите с 10,09.

Преди четири години, на 14-и юни 2005-а, по време на загрявката на същия турнир Ивет Лалова счупи бедрена кост на десния крак след сблъсък с друг лекоатлет, пресичащ пистата за загряване, и лошо падане на земята. Последва операция и дълго възстановяване, което доведе до сериозен спад във формата на Ивет.