От утре 30 септември до 2 октомври на хиподрума в град Русе ще се проведе Балканския шампионат (Балканска купа) по конен спорт в дисциплината – издръжливост. 

35 състезатели и техните коне от Гърция, Румъния, Турция, Ирландия и България ще премерят сили по 100 километровото трасе, разделено на няколко етапа. 

Нашият тим е в пълен състав от петима ездачи. Николай Николов с кобила Орхидея, Денис Фурлански с Помпей, Десислава Алексиева с ъс Самодива, Васил Стойчев с Шарлота и Мартин Колев с кон Мафия са родните ни състезатели, от които очакваме силно представяне. 

В предстоящото състезание на 1 октомври ще има и квалификация за участие в Европейските и Световни шампионати в дисциплината – издръжливост през 2021 година с дължина на трасето от 140 километра. 

На 2 октомври ще се състои и Международен турнир на дистанция от 120 километра. Също така, ще бъдат организирани и национални квалификации за млади коне с дължина на дистанцията – 30, 40, 60 и 80 километра.

Председател на организационния комитет е Свилен Иванов – зам.областен управител на Русе, а предстоящите състезания се провеждат с активната подкрепа на Община Русе.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.