Българската федерация по вдигане тежести плати глобата от 250 000 долара, която й беше наложена от Международната федерация по вдигане на тежести. Сумата беше осигурена чрез договори за реклама с най-големия вносител на автомобилни гуми и верига от професионални сервизи за гуми Медина Мед за 150 000 лв. и със СПОРТ ТОТО за 250 000 лв. 18 000 лв. 
бяха дарени от физически лица.

Ръководството на федерацията изразява своята искрена благодарност към Медина Мед, СПОРТ ТОТО и частните дарители, които оказаха безценна помощ на нашия спорт в изключително тежък момент.

Федерацията подписа 5-годишен рекламен договор с Медина Мед. Фирмата е със седалище в Стара Загора и е най-големият вносител на гуми за леки, лекотоварни, 4х4 автомобили, агро и индустриална техника. Предлага висококачествен сертифициран ремонт на товарни, агро и индустриални гуми. Тя е най-голямата сертифицирана мрежа сервизи за гуми в България със сервизи в София, Пловдив, Пазарджик, Ст.Загора, Бургас, Варна, Русе и Добрич.

Българската федерация по вдигане тежести подписа 5-годишен договор за реклама и със СПОРТ ТОТО. С него федерацията се задължава да популяризира Българския спортен тотализатор и неговата дейност, да посочва съдействието на рекламодателя по време на публични събития, да брандира официалната екипировка на състезателите от националните отбори и залите за провеждане на състезания, организирани от федерацията, а всички състезатели и треньори, носители на медали да предоставят лика и името си за изготвяни от рекламодателя популяризиращи го материали.

След като глобата беше платена, стана възможно участието на 21 млади български състезатели на Европейското първенство по вдигане на тежести за юноши и девойки до 15 и до 17 години, което ще се проведе от 22 до 28 юли в Милано (Ит). Освен за медалите, те ще вдигат за спечелването на още една квота при девойките за Младежките олимпийски игри, които предстоят тази есен в Буенос Айрес. 

България вече има една квота при юношите, а за да спечелим максимално възможните в щангите общо две, трябва да се наредим сред първите 4 в класирането по нации при 
девойките. 

До момента България има спечелени три титли от Младежки олимпийски игри – на Божидар Андреев, Георги Шиков и Боянка Костова.

За последните три години младите български щангисти спечелиха общо над 70 медала от световни и европейски първенства.