Президентът на ФИСА Жан-Кристоф Ролан пристига в България за световното първенство по гребане до 23 г., което ще се проведе в Пловдив от 22 до 26 юли. Олимпийският и световен шампион от Франция ще бъде на гребния канал в Пловдив от първия ден на шампионата.

Ролан е участник на три олимпиади - 4-и е в Барселона (1992), бронзов медалист в Атланта (1996) и носител на златния медал и титлата в Сидни (2000). Бе избран за президент на ФИСА през септември 2013 г., а започна работата си като бос на световното гребане точно преди година - през юли 2014-а, когато наследи официално Денис Освалд.     По време на първенството у нас ще са още изпълнителният директор на ФИСА Мат Смит, членът на изпълнителното бюро и ковчежник на международната федерация Майк Уилямс, членът на бюрото и председател на съдийската комисия на ФИСА Патрик Ромбаут.

В ролята си на технически директор на ФИСА на шампионата в Пловдив ще е и олимпийската ни шампионка и бивш шеф на федерацията ни по гребане Светла Оцетова. Общо около 40 души - ръководство, членове на комисии и консултанти на ФИСА, пристигат в Пловдив за световното първенство.