На завършилият в Москва изпълком на ЕАБА /Европейскаа Асоциация по Аматьорски Бокс/ Марин Димитров - президент на родната федерация по бокс, беше избран за член на Изпълнителния комитет на европейската конфедерация към АИБА.

Това стана факт след обединяването на ЕАБА /26 члена/ и Регионалното Бюро на АИБА /7 члена/. Двете организации се сляха в Конфедерация ЕАБА. Пет от членовете на Регионалното Бюро на АИБА членуваха и в ЕАБА.

След обединението Конфедерация ЕАБА запази изцяло структурата си като само двама нови членове влезнаха в новата организация Димитров и Фургони /Франция/ който беше и президент регионалното Бюро, останалите са стари членове на ЕАБА.

Конфедерацията ЕАБА, ще администрира всички европейски първенства, ще определя съдиите за световни и олимпийски игри както и всичко свързано с европейският аматьорски бокс. За президент бе утвърден избраният на последният изпълком в Париж през ноември генерал Евгени Муров който е шеф на Федералната служба за сигурност на Русия. Новият изпълком утвърди Пловдив за домакин на Европейското първенство за юноши праз юни тази година както и домакинството на България на европейско първенство за девойки през декември. Следващият изпълком ще се състои в България.