Първият вицепрезидент на руската федерация по борба Георги Брюсов призова някои членове на ФИЛА да се оттеглят.

Брюсов даде интервю за агенция "Р-Спорт", в което казва, че световната централа няма как да върви напред, ако продължи да разчита в ръководните си органи на "хора с остаряло мислене и методи на работа".

"Бюрото на ФИЛА е в предишния си състав, в който е бившият президент на федерацията Рафаел Мартинети. И на практика работи по старому, или по-точно казано - не работи! Работните комисии пък се ръководят от членове на Бюрото, които са на такава възраст, че някои от тях трябва вече повече да си почиват. Сега ФИЛА е далече от представите ми за ефективно действаща организация."

Според него сегашният "отбор" на новия президент на ФИЛА Ненад Лалович е зает със задачата да опази статуквото. Брюсов твърди още, че световната федерация е разпъната на кръст от две напремиримо враждуващи фракции, без да посочва кои са тези лагери.

"Революционният етап отмина, но въпросът е кой се възползва от плодовете на тази революция! - продъжава Брюсов. - С Лалович сме в един отбор, защото заедно извървяхме труден път от 8 месеца. Истината обаче се ражда в спорове и ние трябва да продължим с конструктивните дискусии. На първо време сме длъжни да работим максимално оперативно за редица нововъведения." /БГНЕС