Шампионите в борбата изпратиха 2010-а с торта и шампанско на годишното си тържество в комплекс "Диана". За четвърта поредна година за № 1 бе обявена Станка Златева, която спечели 4-та титла на планетата и 5-та в Европа. Нейни подгласници станаха другите двама златни медалисти от световното Михаил Ганев и Христо Маринов.

"Хубаво е, че в този спорт имаме десятка, защото в други стигаме само до тройката - заяви министър Свилен Нейков, който връчи приза на Станка Златева. - Но тук се работи с подрастващите и всеки един член на управителния съвет мисли за този спорт, за смяната, за подготовката на новите кадри и затова има високи спортни резултати."

За треньор № 1 отново бе обявен селекционерът на националите в свободния стил Симеон Щерев. Подгласници са Братан Ценов и вече покойният Валентин Крумов.

"Борбата е спорт, който е допринесъл най-много за българския спорт - каза председателят на БОК Стефка Костадинова, която връчи наградата на Щерев. - Валентин Йорданов доказа, че е не само уникален спортист, но и ръководител. Ще разчитам на вас, борците, на олимпиадата през 2012-а поне един от вас да се качи на първото място на почетната стълбичка."
Всички медалисти и треньорите им получиха също картини, мобилни телефони от "Глобул", както и книгата на проф. Райко Петров и Силвия Бакалова "Борбата в избрани творби от световната литература".

Сред гостите бяха още президентът на Европейската федерация по борба Цено Ценов, проф. Райко Петров, двукратният олимпийски шампион Петър Киров, ректорът на Спортната академия проф. Лъчезар Димитров, изпълнителният директор на "Бул Инс", генерален спонсор на БФ Борба - Петрозар Петков и др.

През 2010-а българските борци са спечелили 32 медала от световни и европейски първенства за мъже, жени, юноши и кадети.

Следват десетте спортисти за годината:
1. Станка Златева - световна и европейска шампионка, № 1 на ФИЛА за 2006-а, 2007-а, 2008-а и 2010-а
2. Михаил Ганев - световен шампион
3. Христо Маринов - световен шампион
4. Тайбе Юсеин - европейски вицешампионка за жени и 3 място на световно и европейско за девойки
5. Радослав Великов - европейски вицешампион
6. Кирил Терзиев - европейски вицешампион
7. Димитър Кумчев - бронзов медалист на "Евро 2010"
8. Елина Васева - бронзова медалистка на "Евро 2010"
9. Илиян Газепов - европейски шампион за кадети
2. 10. Георги Вангелов - европейски шампион за кадети