Световният рекордьор в спринта на 100 метра Юсейн Болт няма да се състезава повече този сезон заради травма в гърба, съобщи неговият агент.

Болт, който бе победен от Тайсън Гай в Стокхолм през уикенда, трябваше да бяга в другите състезания от Диамантената лига този месец в Цюрих и Брюксел. Тройният олимпийски шампион Болт е бил прегледан вчера от специалист в Мюнхен. От изследването е станало ясно, че атлетът има проблем в кръста, който може да предизвика травми в коляното и прасеца на спринтьора от Ямайка.

По-рано този сезон Болт имаше неприятности с ахилеса, но прегледите на ядрено-магнитен резонанс са показали, че контузията е излекувана. "Много съм разочарован, че се налага да пропусна две от най-добрите състезания - в Цюрих и Брюксел, но преценихме, че за мен е по-добре да не поемам повече рискове тази година", обясни Болт, цитиран от БГНЕС.

"2011 и 2012 година са много важни и се надявам да се върна напълно здрав", допълни той.

Изненадващата загуба на Болт във финала на 100 метра в Стокхолм беше първа за него от повече от две години. Той трябваше да бяга на пистата с Гай и Асафа Пауъл в заключителния старт от Диамантената лига на 27 август в Брюксел.