Олимпийският и световен шампион Юсейн Болт спечели спринта на 100 метра на турнира Диамантената лига в Париж. Състезателят от Ямайка завърши първи с време 9.84 секунди, а втори остана неговият сънародник Асафа Пауъл - 9.91 секунди. На трета позиция се нареди друг представител на Ямайка - Йохан Блейк. Неговото време е 9.95 секунди.

Постижението на Болт е рекорд за турнирите от Диамантената лига.

"Това не беше най-доброто състезание за мен. Първата част от спринта беше ужасна за мен. След 50-ия метър мислех, че Асафа води пред мен. Трябваха ми много усилия, за да спечеля", заяви Болт, който е световен рекордьор на 100 и 200 метра.

Асафа Пауъл е последният човек, който спечели срещу Юсейн Болт. Това се случи преди две години в спринт на 100 в Стокхолм.

На турнира, проведен на "Стад дьо Франс", не беше поставен нов световен рекорд, като най-близо до това бе американецът Дейвид Оливър в спринта на 110 метра с препятствия. Представителят на САЩ спечели с време 12.89 секунди и се доближи само на 0.02 секунди от световния рекорд на Дайрън Роблес. Роблес не участва заради контузия в крака.

Друг американец Джереми Уоринър постигна най-добър резултат за годината - 44.49 секунди, в бягането на 400 метра.