Бившият лекар на националния отбор по спортна гимнастика на САЩ Лари Насар се призна за виновен по още три обвинения в сексуален тормоз над гимнастички от тима.

Преди седмица Насар се призна за виновен пред съда в Чикаго по още пет обвинения за същото провинение. 54-годишният Насар е бил част от отбора десетки години и е участват на четири Олимпиади. Срещу него бяха повдигнати повече от 100 обвинения за сексуален тормоз, включително и от олимпийските шампионки Габи Дъглас, Али Райсман и Макайла Мароуни. Сред случаите, за които Насар се призна за виновен, има такива, в които става въпрос за момичета под 13 години, както и между 13 и 15 години. Лекарят е тормозел младите гимнастички под предлог, че им прилага лечение.

И олимпийска шампионка била сексуално малтретирана

В замяна на направените признания, Прокуратурата се съгласи да не го съди по другите обвинения и да не повдига други. Наказанието по въпросните обвинения е между 25 и 40 години затвор. Насар е съден и по отделно обвинение за притежание на детска порнография, за което би трябвало да получи минимум 22 години. /БГНЕС

Лекарят на американските гимнастички: Злоупотребявах сексуално с деца

Олимпийска шампионка с ужасни разкрития: Докторът ни ме изнасилваше