Само една състезателка ще защитава сериозното име на България в борбата на младежките Олимпийски игри в Сингапур. 17-годишната Джанан Ахмед извоюва квота от квалификациите в Полша и ще представя страната ни в категория до 60 килограма.

Джанан успя да се справи с изключителната конкуренция и ще премери сили с останалите 7 състезателки в нейната категория. Ситото за Сингапур бе жестоко, като в категория ще участват по 8 борци и то само по двама от Европа. България обаче ще има и представител сред съдиите по борба, тъй като Ангел Илков също пътува за Игрите.

Треньор на Джанан Ахмед е нейният баща Фахри Ахмед. „От 2005-та година тренира в Димитровград. Многократна шампионка на България е. Имаме участие на няколко международни турнира. Надявам се на успех в Сингапур и дано да вземе медал”, сподели Фахри Ахмед.

„Винаги е по-добре баща ти да ти е треньор. Той е неизменно до мен. Подготвена съм добре и се надявам да успех. Мечтая за олимпийска титла. В началото ми беше трудно да съчетавам тренировките с училището, но сега се справям добре”, коментира и Джанан Ахмед.

Тя и баща и пътуват на 9-ти август за Сингапур, като кантарът е на 15-ти, а схватките започват на 16-ти август.