Сам Бенет от тима на "Декьонинк-Куик Степ" записа втората си етапна победа в тазгодишното издание на Обиколката на Испания. Ирландецът триумфира в деветия етап - 157,7 километра от военната база "Сид Кампеадор" в Кастрийо дел Вал до Агилар де Кампоо.

Днешният изцяло равнинен етап не предложи особено интересни моменти и всичко в него бе решено с масов спринт в последния километър. Бенет показа, че се намира в най-добра форма и пресече финалната линия с цяла дължина преднина пред останалите си конкуренти. Ирландецът финишира с време от 3 часа, 39 минути и 55 секунди. Втори остана германецът Паскал Акерман, а трети завърши белгиецът Гербен Тайсен.

В генералното класиране начело остава еквадорецът Ричард Карапас с общо време от 36 часа, 11 минути и 1 секунда. Втори на 13 секунди е словенцът Примож Роглич, а трети на 28 секунди е ирландецът Дан Мартин. Браитанецът Хю Карти е четвърти на 44 секунди, а пети към момента се движи испанецът Енрик Мас на 1:54 минути. Всички останали състезатели са на повече от 3 минути зад лидера Карапас.

В класирането при спринтьорите първи със 104 точки е Роглич, докато при катерачите води французинът Гийом Мартен с 27 точки. В десетия етап от "Вуелтата" в петък ще бъдат ще бъдат преминати 185 километра от Кастро Урдиалес до Суансес./БТА


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.