Испанецът Йон Исагире от отбора на Астана спечели 6-ия етап от колоездачната Обиколка на Испания, който беше с дължина 146.4 километра от Биескас до Формигал. Дъжд, много трудна писта, испанска победа, смяна на лидера. . .Денят имаше абсолютно всичко, за да вдъхнови публиката край шосето.

Баскът, който вече знаеше какво е да спечелиш в Тур дьо Франс, днес завърши като победител в етапа с 3:41:00 часа. Той направи късен спринт, след като имаше един опит за откъсване. На 25 секунди след него се нареди Майкъл Уудс от Канада, а трети е португалецът Руи Коща с времето на канадеца.

Словенецът Примож Роглич загуби лидерската си позиция в генералното класиране и слезе на 4-о място. Новият водач е еквадорецът Ричард Карапас, чието време е 24:34.39 часа. Капарас завърши днес 12-и, на 55 секунди от лидера.

Изоставането на Роглич дойде като резултат от днешното му 20-о място, на 1:38 минути от представителя на домакините. Втори в генералното класиране е Хю Карти (Великобритания) на 18 секунди, а трети е Даниъл Мартин (Република Ирландия) на 20. Роглич изостава на 30 секунди./БТА