Ирландецът Сам Бенет от отбора на Куикстеп спечели 10-ия етап от колоездачната Обиколка на Франция, който беше с дължина 168.5 километра от Олерон дьо Шато до Сен Мартен дьо Ре. За Бенет това е първа етапна победа на Тур дьо Франс, след като завърши с време 3 часа, 35 минути, 22 секунди.

Утрешният етап 11 е с дължина 167 километра от Шатийон льо Плаж до Поатие.

Победата на Бенет означаваше и излизане на първо място в класирането по точки за активност, което му носи зелената фланелка за утрешния 11-и етап. Петер Саган, който до днес носеше същото трико, завърши 3-и, но ще трябва да го отстъпи на ирландеца.

Бенет донесе и втората етапна победа за състезанието за отбора си Куикстеп, като тя беше изкована в последните 150 метра, въпреки насрещния вятър.

На 2-о място завърши Кейлъб Юън (Австралия), а словакът Петер Саган остана на трето място, като и двамата са с времето на победителя.

Начело в генералното класиране остава словенецът Примож Роглич, който води с време 42 часа, 15 минути и 23 секунди. Втори се движи Еган Бернал (Колумбия) на 21 секунди, а трети е Гийом Мартен от Франция на 0.28. Мартен по време на етапа попадна в падане и това му попречи да се включи в основната група и да се бори за скъсяване на дистанцията от фаворита./БТА


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.