Французинът Нанс Петерс спечели осмия етап от 107-о издание на колоездачната обиколка на Франция, 141 километра в Пиринеите. Петерс измина разстоянието за 4 часа, 2:12 минути.

Втори с изоставане от 47 секунди остана Томс Скуинс от Латвия, а трети е Карлос Верона от Испания също на 47 секунди след победителя.

Френските почитатели на колоезденето посрещнаха победата на Петерс със смесени чувства, след като техният любимец и надежда за крайната победа Тибо Пино не завърши и загуби шансове за крайната победа.

Носителят на жълтата фланелка Адам Йейтс и фаворитът Примож Роглич финишираха на около седем минути след победителя в етапа.

Британецът Адам Йейтс (Mitchelton-Scott) запази лидерската си позиция в генералното класиране в тура с общо време 34:44.52 часа, а словенецът Примож Роглич (Jumbo-Visma) остава втори на три секунди. Трети е французинът Гийом Мартен (Cofidis) с изоставане от девет секунди.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.