Старши треньорът на националния отбор на Русия при жените по спортна гимнастика Валентина Родионенко смята, че тимът не е много добре балансиран след контузиите на Алия Мустафина и Ангелина Симакова, които ще пропуснат Световното първенство в Щутгарт.

Сборная пристигна за шампионата с Ангелина Мелникова, Александра Щеколдина, Анастасия Агафонова, Мария Пасека, Дария Спиридонова и Лилия Ахаймова. Първенството започва в петък, 4 октомври.

„Отборът ни не е много добре балансиран, даже бих казала, че не очакваме особени резултати в отборната надпревара. Да, можем да станем втори или трети, а можем да сме на пето или шесто място”, разкри треньорът на рускините.

„Видяхме на тренировките, че американският тим няма конкуренция, а от второ до осмо място отборите са горе-долу равни по сила, в това число и нашият. Трябва да представим нашата програма, да не допускаме грешки и тогава можем да влезем в тройката. Към днешна дата обаче не сме готови да се противопоставим на САЩ”, допълни Валентина Родионенко.

„Ще се борим за финали на отделните уреди, където можем да постигнем призови класирания”, каза още треньорът по спортна гимнастика на жените.