За голямата звезда на спортната гимнастика Симон Байлс няма много тайни в този спорт. Въпреки статута си на една от най-добрите в историята, американката остава същото скромно и усмихнато момиче. Симон Байлс се подготвя за стартиращия световен шампионат в Щутгарт. Четирикратната олимпийска шампионка пристигна в Германия в събота и се подготвя за стартиращото на 4 октомври първенство. 

Феновете очакват с нетърпение да видят двата елемента (на земя и греда), с които тя влиза в историята, и които най-вероятно съвсем скоро ще носят нейното име.

От гредата тя приземява успешно двойно задно салто в група с два винта (завъртане на 720 градуса), като на земя прави двойно задно в група с три винта (1080 градуса). 

„Чувствам се наистина уверена в уменията си и съм много развълнувана, че пак ще ги правя. И се надявам да ги кръстят на мое име”, сподели Симон Байлс. За да се случи това тя трябва да ги изпълни успешно по време на шампионата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

united states of amanars, chengs, & double doubles 🇺🇸

Публикация, споделена от Simone Biles (@simonebiles) на

„Треньорът Лоран Ланди ми помогна много, за да ме накара да ги направя. Никога не съм мислила, че един ден ще успея да ги покажа на състезание”, сподели още гимнастичката.

С усмивка на лице Симон Байлс коментира, че благодарение на нея треньорът вече е с посивяла коса.

„Преди всичко съм човек, преди да бъда Симон Байлс суперзвездата. Просто излизам, състезавам се, опитвам се да представям Симон, а не Симон Байлс. В крайна сметка съм човек. Опитвам се да не обръщам внимание на очакванията на останалите, а да правя онова, което тренирам. Трудно е, но успявам”, коментира още 22-годишната състезателка.