Съотборниците на Юсейн Болт от националния тим на Ямайка по лека атлетика обвиниха организаторите на Световното първенство в Лондон за контузията и тъжния край на голямата им звезда.

"Бягането беше 10 минути по-късно, трябваше да чакаме 40 минути и се наложи и да вървим 300 метра! Това е лудост", заяви ядосаният Йоан Блейк, след като Болт се контузи 50 метра преди да предаде щафетата.

Студ причинил кошмарния финиш за Болт?

"Стартът закъсня с 10 минути заради две награждавания: церемониите на 5000 метра със сребърния медал на Сър Мо Фара и на висок скок, което беше по-рано. Всички състезатели чакаха прекалено дълго преди старта. Общо им се събра 40 минути с тези две церемонии по награждаването. Всеки си прави сметка за подготовката, как ще му мине загрявката и колко време е нужно. След това обаче се налага да чакаш заради неща, за които не си и очаквал, че ще трябва да мислиш. А това е Световно първенство, бе хора!", ядосано реагира Блейк.

Болезнен финал за големия Болт

На същото мнение е и съотборникът му Омар Маклауд: "Потресаващо е да се чака толкова дълго преди старт на такова бягане. И времето виждате какво е, аз лично изпих две бутилки вода, а не биваше".

Джулиън Форти, който бяга на своето първо Световно първенство, добави: "Аз наистина исках да бъда част от този отбор. За съжаление това, което се случи, е част от спорта. Държаха ни в залата за изчакване екстремално дълго време".

Лекарят на националния отбор по лека атлетика на Ямайка Кевин Джоунс, потвърди за травмата на Юсейн Болт: "Става дума за крамп на лявото бедро, но по-голямата болка е от разочароващия край на кариерата му. Последните три седмици бяха тежки за него, сега се надяваме, че ще се оправи и ще видим какво ще предприеме занапред".