Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева призна, че изключително щастлива от медала на Невяна Владинова на Световното първенство в Пезаро Италия. Раева даде специално интервю за NOVA след успеха на българската гимнастичка снощи. Нашата представителка спечели бронз във финала на топка след оценка 17.950.

„Аз съм непрекъснато с тях в тренировъчната зала. В течение съм с това как се справя тя, какво е настроението и самочувствието и. Основното, което се стремим да постигнем тук е спокойствието. И тя и Катрин Тасева са много добре подготвени и единственото, което е необходимо е спокойствие, защото Неви вече чувства отговорността и доста се вълнува. Мисля, че до голяма степен успяхме да се справим с това тя да е спокойна, концентрирана и да вярва, че тя може. Тя го показа на терена“, коментира Раева по телефона.

Прекрасна Владинова донесе първи медал за България в Пезаро

„Аз съм много щастлива, от това, което се случи, защото в началото на годината ги събрах и им казах, че те са готови да се борят за медали. Тогава им казах, че са готови не само за медали, но за златни такива. Направихме едни много сериозни промени, много сериозни тренировки, те страшно много тренират, треньорите се справят много отговорно. Мисля, че това е един закономерен успех“, допълни тя.

„Много беше емоционално. Тя не издържа и се разплака. Разбора се, нейните сълзи подкараха и нашите. Това бе един много жадуван медал, много чакан медал. Много голяма мечта ми беше да бъдем силни в индивидуалното представяне. Медалът на Неви много и отива, много е заслужен и е много на време“, каза още президентът на Българската федерация по художествена гимнастика.