Президентът на БФХГ Илиана Раева и Кацухико Ягучи, шеф на отдел "Образование за цял живот", както и отговорник за събитията, свързани с Олимпиадата в Токио през 2020 към общината на град Мураяма, подписаха договора за втория лагер на българския национален отбор в базата "Rose Camp"..

Договорът е част от 4-годишното споразумение между БФХГ и град Мураяма за подготовката на националните отбори до провеждането на Игрите в Токио 2020. В контракта бяха уточнени програмата и всички подробности за втория лагер на момичетата, който ще се проведе от 15 до 29 юни.

На срещата присъстваше и кметът на град Мураяма Такао Шифу, както и делегация от Япония, която наброяваше над 30 човека, всеки от които ще отговаря за нормалното, спокойно и ползотворно провеждане на лагера на българския национален отбор. Специален гост на събитието беше новият посланик на Япония за България Негово Превъзходителство Масато Ватанабе.

На срещата присъстваха всички български състезателки, треньори, танцови педагози, хореографи, кинезитерапевти, медицински щаб, които ще бъдат на лагера в Япония и се запознаха подробно с програмата и идеите на домакините за провеждането на втория подготвителен лагер.

По време на първия лагер японските домакини показаха защо Япония се нарича още и "Планетата на гостоприемството" като направиха всеки един ден от престоя на нашите момичета незабравим и неповторим!

През цялото време неотлъчно имаше екип на японската национална телевизия NHK, която продължава да прави филм за българския национален отбор, като тази част от филма ще е посветена на президента на БФХГ Илиана Раева, на ансамбъл-жени и ще има акцент върху капитана на ансамбъла Симона Дянкова.

Преди официалната вечеря, която дадоха кметът на Мураяма Такао Шифу и Кацухико Ягучи, Илиана Раева и г-н Ягучи имаха едночасов разговор, на който всички подробности около подготвителния лагер на момичета бяха уточнени до последния детайл.

Официалната вечеря започна с тост на кмета на Мураяма Такао Шифу, който пожела златен медал на българските гимнастички от Олимпиадата в Токио и разказа, че фенклубът на българския национален отбор надвишава вече 250 души, които ще бъдат много мощна подкрепа на нашите момичета на Олимпиадата.

Приветствие към всички отправиха посланик Ватанабе и президентът на БФХГ Илиана Раева, които изказаха огромно задоволство от съвместната си работа.

Японските домакини почерпиха всички със специален зелен чай и страхотни миниатюрни японски сладки и направиха много красива традиционна японска чаена церемония като за скъпи гости. На официалната вечеря присъстваше и вицепрезидентът на БФХГ Мария Петрова.

Илиана Раева получи като подарък бутилка от най-известното и квалитетно японско саке, а за двете с Мария Петрова имаше и традиционни японски чадъри. На всички момичета бяха подарени много красиви японски ветрила и срещата завърши с обещания за още един незабравим лагер в страната на изгряващото слънце.