Германският таблоид с голям тираж "Билд" съобщи, че в организма на полския професионален боксьор в тежка категория

Мариуш Вах, който бе съперник за световната титла на украинеца Владимир Кличко, са открити следи от забранени препарати след мача за титлата с по-младия брат Кличко. "Билд" цитира президента на Германската професионална боксова федерация Томас Пюц.

"Ние получихме съобщение, че първата проба на анализа на Вах е дала положителен резултат, каза Томас Пюц. Сега ще бъдат направени изследвания на допинг-проба "Б" и ако и тя даде положителен резултат, то полският боксьор може да чака дисквалификация за една година, крупна парична глоба, а също така сваляне в рейтингите на всички боксови федерации".

"Аз винаги преди мача питам боксьорите дали са взимали нещо непозволено. Мариуш Вах отговори отрицателно на моя въпрос, каза доктор Щефан Бок, който бе лекар на срещата за световната титла в тежка категория за професионалисти между световния шампион на четири федерации Владимир Кличко и претендента Мариуш Вах.

В този мач, състоял се на 10 ноември в Хамбург, полякът показа изключителна издръжливост - той получи голям брой силни удари в главата, но продължи да се държи на крака и в крайна сметка Владимир Кличко бе обявен за победител по точки в 12-рундовия мач.

Според "Билд" положителната допинг-проба на поляка е анаболни стероиди.