Мелис Йонузова записа първата българска победа на европейското първенство по бокс за момичета и девойки, което започна днес в зала "София". В категория до 69 кг при девойките тя победи с единодушното решение на съдиите унгарката Вивиен Будай.

Българката имаше инициативата през целия мач, бе по-агресивната на ринга и стигна по безспорен начин до успеха, като взе и трите рунда за крайното 5:0 (29:28, 30:27, 29:28, 30:27, 30:27). Въпреки победата, Мелис не бе особено доволна от играта си.

"Както обикновено, първият мач не ми се получава особено добре, но това е нормално с оглед на напрежението. Тръгнах да се боря, а не да боксирам, но накрая се отпуснах и се получи. Не бях играла досега с тази съперника", сподели бронзовата ни медалистка от предишното европейско в Турция през 2016 г. Относно следващата си съперничка Наталия Сичугова от Русия, която също тръгна с убедителна победа, Мелис заяви, че не е непреодолима. "Мисля, че мога да се справя", категорична бе боксьорката ни. 

Другата ни представителка днес при девойките - Силвия Димова (+81 кг) загуби срещата си от Мария Ловчинска. Украинката превъзхождаше не само ръстово нашето момиче и след като я прати за втори път в третия рунд в нокдаун, реферът прекрати срещата.