Спомняте ли си за Грант Хакет? До съвсем скоро той бе един от най-добрите австралийски плувци, a на сметката си има три олимпийски титли (на 1500м и 4х200м в Синди и на 1500м в Атина).

Най-тежката битка за Хакет обаче тепърва предстои. 36-годишният плувец публично поиска психиатрична помощ заради депресия.

"Знам, че имам психически проблеми и търся помощ тук в Австралия, ще потърся и извън страната", заяви бившата звезда.

Хакет има зависимост от алкохол и хапчета и страда от депресия. "Това е най-тежката седмица в моя живот. Не мога да мечтая за по-добри родители. Те са невероятни, винаги са на моя страна, въпреки всичко."

Преди няколк одни Хакет публикува свое селфи в Инстаграм, на което бе с рана и подпухнало лице под дясното око. В публикацията Хакет обвинява своя брат, че го е пребил. Почти в същия момент баща му Невил обяви сина си за издирване, тъй като заради няколко часа в ареста, синът му е пропуснал часове при лекар и адвокат. В последствие бащата успокои близките и феновете на Грант Хакет, споделяйки, че синът му се намира на сигурно място в хотел.

Причина за цялата драма е бил скандал на плувеца в къщата на родителите му, след който бащата е повикал полиция.

Братът Крейг обянси ситуацията като много драматична: "В момента той е заплаха за себе си и за обществото. Това не е Грант Хакет, това е напълно различен човек."

След като пропусна да се класира за Олимпиадата в Рио миналото лято и в следствие на проблемите с алкохола и медикаментите, Хакет окончателно сложи край на кариерата си.

Това обаче доведе до още по-сериозна депресия. През април Хакет бе арестуван, след като бе тероризирал друг пасажер в самолет във видимо нетрезво състояние

Грант Хакет се извини публично за пиянски скандал.