Трикратният победител в Обиколката на Испания Примож Роглич няма да застане на старт за днешния 17-и етап и напуска Вуелтата, съобщиха от отбора му Йъмбо-Висма.

Словенецът, който можеше да стане първият колоездач в историята с четири последователни победи в Обиколката на Испания, падна жестоко метри преди финала на вчерашния 16-и етап от Санлукар де Барамеда до Томарес. В ускорението за спринт към финалната линия Роглич удари предната капла на велосипеда си в задната на Дани ван Попел и падна на асфалта, което го остави с наранявания по дясната ръка, десния крак и гръдния кош.

"За съжаление Примож Роглич няма да бъде на старта за днешния 17-и етап вследствие на вчерашното падане. Възстановявай се бързо, шампионе. Благодарим ти за хубавите момента в тази Вуелта. Ти имаше амбициозен план за финалните дни, но явно не е било писано да спечелиш", написаха в Туитър от Йъмбо-Висма.

След вчерашния 16-и етап Роглич бе на второ място в генералното класиране с изоставане от 1:26 минути от лидера Ремко Евенепул от Куик-Степ Алфа Винил. Оттеглянето на словенеца праща на второ място в класирането испанеца Енрик Мас, който е на 2:01 минути от Евенепул.

Днешният 17-и етап от Вуелтата е с дължина от 162,3 километра от Арасена до Монастерио де Тендидия.