Словенецът Примож Роглич падна малко преди финална линия в 16-ия етап на Обиколката на Испания, но все успя да скъси осем секунди от изоставането си от лидера в генералното класиране Ремко Евенепул от Белгия, който пък спука гума няколко километра преди края на етапа от Санлукар де Барамеда до Томарес.

Датчанинът Матд Педерсен спечели етапа за втората си победа в тазгодишното издание на Вуелтата. Педерсен финишира първи за 4:25.29 часа. Втори в етапа остана германецът Паскал Акерман, а трети и Дани ван Попел от Нидерландия, двамата със същото време.

Роглич кървеше от дясното рамо, ръката и крака, докато пресичаше финала в 16-ия етап. Трикратният шампион се стремеше към победата, но падна тежко 75 метра преди края, опитвайки се да настигне водещата група от четирима състезатели.

"Всички карахме на предела на силите си. Жалко, че Роглич падна, той нямаше късмет. Надявам се, че не е пострадал много и ще може да продължи надпреварата", каза Педерсен.

Роглич, който преследва безпрецедентна четвърта поредна титла от Вуелтата, щеше да завърши поне пети в етапа, ако не беше катастрофата, но след инцидента остана 35-и. 

В генералното класиране словенецът е втори на 1:26 минута от лидера Евенепул. Трети е  испанецът Енрик Мас на 2:01 минути от лидера.