Все повече подробности от трагичната смърт на приятелката на Оскар Писториус излизат наяве. Половинката на лекоатлета е била 30-годишната красавица Реева Стеенкамп, известна в родината си като един от най-популярните модели.

От полицията пък потвърдиха, че арестуваният за убийството е именно спринтьорът. Красавицата е убита с четири куршума в главата и гръдния кош.

Полицията е разпитвала Писториус четири часа в дома му, а след това той е бил изслушан и пред съдия. Бащата на лекоатлета Хенке потвърди ареста на сина си. „Не съм го виждал, той е при полицията и всичко е в ръцете на властите. Разбира се, че сме шокирани“, заяви той и изказа съболезнования на близките на Реева Стеенкамп. „Ако някой ще дава изявление, това ще бъде Оскар. В момента той е тъжен.“

Смята се, че полицията работи по версия, според която убийството е нелеп инцидент. Южноафриканска журналиста заяви пред „Скай Нюз“, че има информации, че Стеенкамп просто е искала да изненада любимия си за Деня на влюбените и е нахлула в къщата. Заспалият Писториус обаче е помислил, че в къщата има крадец и затова е стрелял със своя законно притежаван пистолет.

Според запознати двамата са излизали заедно от ноември като са били много щастливи от връзката си. За това свидетелства и последната публикация на Стеенкамп в Туитър, само 14 часа преди смъртта й.

Приятелката на Писториус искала да го изненада за Св.Валентин, той я помислил за крадец?

източник: снимки: Reuters

„Какво сте замислили на любимия си утре??? #развълнувана #Свети Валентин“, е написала Стеенкамп.