Уникалният лекоатлет Оскар Писториус е арестуван, след като е застрелял смъртоносно приятелката си в своя дом в Претория, съобщи ББС, позовавайки се на медиите в Южна Африка.

Според полицията, 26-годишен мъж, чието име не се назовава, е арестуван и е разследван за убийство. Точните обстоятелства около трагичния инцидент не са ясни, но според някои информации Писториус е объркал приятелката си с крадец.

Както е известно, Писториус е легенда на Параолимпийските игри и успя да сбъдне мечтата си да бъде първият атлет с два ампутирани крака, който се състезава на Олимпиадата наравно с останалите атлети.

Новината е абсолютен шок за Южна Африка, където Писториус е считан за една от националните икони.

Инцидентът се е случил между 4 и 5 часа тази сутрин. Според полицейското изявление 30-годишна жена е била „фатално ранена“ в ранните часове на четвъртък сутринта в къща в комплекс Силвърлейкс в квартала Бошкоп на столицата.

Жената е била простреляна в главата и в горната част на тялото. Парамедиците вече са били в къщата, когато полицията е пристигнала, но жената е починала още там. На мястото е намерен 9-милиметров пистолет.