Двамата български медалисти от завършилото наскоро в Мексико Световно първенство по модерен петобой ще бъдат част от презентацията, която родната федерация организира в понеделник, 24-и септември в парк Възраждане в Зона Б 5. 

В комплекса Спортна София ще бъде изграден специелен щанд, където желаещите ще могат не само да се запознаят, но и да се пробват като умения в няколкото спорта обединени от модерния петобой.

Всеки ще може да опита дали има точно око в стрелбата със специалните лазерни пистолети или да хване шпагата за виртуален дуел. Майстори на фехтовката в атрактивни одежди пък ще направят възстановка на боеве с истинско оръжие, а за малчуганите се предвидени мечове от безопасен плексиглас. Специална мултимедия пък ще представя в подробности всеки едни от спортовете в петобоя: фехтовка, плуване, езда, стрелба и бягане. Демонстрациите и срещите са част от големия празник, в който са предвидени изяви в общо 30 различни спорта.

Бонус за присъстващите ще е възможността да се срещнат, да разговарят и да се снимат с българските герои от Световното първенство по модерен петобой в Мексико. Явор Пешлеевски и Тодор Михалев ще бъдат на щанда и ви очакват за да разкажат повече за шампионата, за своите любими дисциплини и за бъдещия си труден път към Олимпиадата в Токио 2020. До тях ще са и младите таланти на българския петобой, които само след десетина дни заминават на Олимпийските младежки игри в Буенос Айрес - Зорница Стоилова и Христо Панайотов ще представят страната ни в Аржентина следващия месец, като Зорница има пето място на Европейско първенство за девойки до 19 г. в Полша тази година, а Христо е с бронз от олимпийската квалификация в Чехия този сезон.

Не пропускайте шоуто на модерния петобой в почивния ден – понеделник, 24-и септември от 13 ч в комплекс „Спортна София“ на Зона Б 5.