Мъжката ни двойка - Мартин Николов и Данаил Николов се класира на четвърто място на Европейското първенство за младежи и девойки, което се провежда в израелския град Холон.

Във възрастовата група 11-16 години момчетата на Йорданка Кочева изиграха отлично балансовата си комбинация, получиха от съдиите оценка от 26.600 точки, която им отреди позиция в подножието на медалите. 2 десети разделиха българите от бронзовото отличие с което се окичиха представителите на Франция – 26.800 точки, информира БНР. Европейски шампиони станаха акробатите от първия отбор на Русия с оценка от 27.600 точки. Толкова получи и двойката на Великобритания, която остана втора в подреждането.

Според правилата и по решение на Европейския съюз по гимнастика всички финалисти във възрастовата група 11-16 години в борбата за медалите представят само балансовата комбинация.

Във възрастовата група 12-18 години във вида женски двойки Теодора Кръстева и Елена Босилкова се класираха за финала. Момичетата на Гергана Денева попаднаха сред претендентите за медалите с осми резултат от квалификацията.

В многобоя българките се наредиха на 13-то място като събраха сбор от 51.700 точки (26.050 точки за баланс и 25.650 точки за темпо). Преди тях  по две двойки класираха Русия, Великобритания, Израел, Белгия и Португалия които според правилата не могат да играят във финала, където попада по представител от нация.