Предстои един от най-дългоочакваните джага турнири у нас – Sofia Grand Masters 2017. Изданието на мастер сериите е десето подред и предвещава да бъде един от най-вълнуващите международни турнири от този ранг в спортния календар на БФФМ, както и в календара на МФФМ.

Официален домакин и организатор на събитието за втора поредна година е  СК „Джагоарс” – най-големият клуб по джаги в България. Турнирът ще се проведе в Спортен бар „Академията”, където се намира и тренировъчната база на клуба. Точките спечелени от Мастърс сериите ще бъдат валидни за ранкинга на МФФМ.

В турнира се очаква да вземат участие представители на всички клубове по джаги в страната, както и десетки състезатели от чужбина – Сърбия, Германия, Австрия, Белгия, Италия, Швейцария, Румъния, Чехия.

Състезанието ще се проведе в рамките на три дни, през които ще се изиграят всички официални дисциплини и категории – единици, двойки, смесени двойки, както и speedball и Classic двойки. 

Тази година ще се състои и първото издание на официалната отборна купа за младежи - ITSF Junior Cup 2017, в която участие ще вземат отборите на България и Германия. 

Състезанието ще се проведе в София на 7 октомври от 17:00 часа, съвместно с Международната и Немската федерация по футбол на маса (джаги) - DTFB и ITSF.

Официален гост на събитието ще бъде Клаус Гьотеслебен - председател на Немската федерация по футбол на маса и Президент на младежката комисия към ITSF. 

Основен партньор на събитието ще е немският производител на джаги Ullrich, който ще представи новата маса на Екатерина Атанасова - BEAST!