Между 28 и 30 юли във Варна се състоя второто издание на Varna Foosball Open II. Турнирът е част от спортния календар на Международната федерация по футбол на маса и е с ранг PRO TOUR. 

Тази година спортното събитие се проведе на входа на Морската градина и събра около  50 участници от България, Гърция, Румъния, Италия и Германия. 

Стартът на състезанието беше даден в петъчния ден с неофициалните дисциплини Goalie war и  Mixed  doubles. В челната тройка при смесените двойките влязоха трима представители на клуб Джагоарс – Таня Кренчева, Полина Манджукова и Иво Пиларски. 
Първа се класира двойката Станислав Георгиев /Ninja Seagulls/ и Екатерина Сарбулеску от Румъния. При вратарската война победител стана германецът Оке Хармс.

В събота турнирът продължи с дисциплините Open Singles, Women Singles и Junior Singles. В първата категория златото спечели Станислав Георгиев от клуб Нинджа гларуси. При жените - шампион категорично стана Екатерина Атанасова – топ състезател в клуб Джагоарс, в България в Световната ранглиста. Първото място при младежите спечели младата надежда на България  от клуб Джагоарс - Марио Томов.

В същия ден  се изиграха два приятелски мача със сформирани женски и мъжки отбори между Румъния и България. И при мъжете и при жените победата беше за българите, като с това нашата страна си извоюва точки за световната ранглиста и към този момент женският отбор на България е първи по ранкинг в света.

Последният ден на състезанието беше отреден за Open doubles и Women Doubles дисциплините. Изиграха се изключително интересни мачове и в двете категории. Оке Хармс /Гер/ и Екатерина Сарбулеску /Рум/ спечелиха златните отличия в отворената категория при двойките след игра на финала срещу Марио Томов /Jagoars/ и Джулиано Бентиволио /Бел/. 

При жените Румяна Шушулова и Екатерина Сарбулеску се класираха на първо място след като на финала пребориха джагоарките Екатерина и Ния Атанасови. 

Ето и класирането от морския турнир:

Goalie war:
1. Оке Хармс /Гер/; 
2. Антон Божиков  /Storm Riders/; 
3. Михаил Христов /Storm Riders/;

Mixed doubles:  
1. Станислав Георгиев /Ninja Seagulls/ и Екатерина Сарбулеску /Рум/; 
2. Иво Пиларски /Jagoars/ и Таня Кренчева /Jagoars/; 
3. Димитър Филипов / Storm Riders/ и Полина Манджукова /Jagoars/  

Junior Singles:
1. Марио Томов /Jagoars/
2. Кристиан Маринеску /Рум/
3. Любослав Стоянов / Ja-Ra/

Women Singles: 
1. Екатерина Атанасова / Jagoars/
2. Румяна Шушулова / Storm Riders/
3. Екатерина Сарбулеску /Рум/

Open Singles:
1. Станислав Георгиев /Ninja Seagulls/
2. Красимир Димитров / Ninja Seagulls/
3. Джулиано Бентиволио / Бел/

Women Doubles:
1. Румяна Шушулова  /Storm Riders/ и Екатерина Сарбулеску /Рум/
2. Екатерина Атанасова и Ния Атанасова / Jagoars x2/
3. Александра Новкова-Лазова и Деметра Блажева /Storm Riders x2/

Open Doubles:
1. Оке Хармс /Гер/ и Екатерина Сарбулеску /Рум/
2. Марио Томов /Jagoars/ и Джулиано Бентиволио /Бел/
3. Станислав Георгиев и Иван Македонски / Ninja Seagulls x2/


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.