Вихрен е на една победа от шампионската титла по водна топка, след като постигна успех със 7:6 над ЦСКА в първата среща от финалния плейоф. Възпитаниците на старши треньора на санданчани - известния специалист Иван Динев, бяха по-напористи в началото и поведоха с 3:1 още в първата част. След това играта беше равностойна до 4:3, но ватерполистите на ЦСКА бяха непрекъснато догонващи в резултата.

Вихрен нанесе своя удар в началото на последната част, когато за минута и половина отбеляза три безответни гола и поведе със 7:3. Армейците хвърлиха всички сили срещу явно отстъпващия физически съперник, успяха да намалят на 6:7 в последните четири минути, но просто времето не им стигна за нещо повече. „Червените" ватерполисти направиха ненужно нарушение в самия край на мача и в последните 30 секунди играчите на Вихрен просто задържаха топката.

С по два гола за Вихрен се отличиха Борис Къркеланов и Ивайло Пачелиев, а за ЦСКА три гола вкара Божидар Петрунов.

Втората среща е в събота, 4 юли, също от 19,00 часа в закрития байсен Дианабад. Играе се до две победи от три мача, като евентуалната трета среща ще бъде в понеделник.

„Много тежка среща. Хубаво е, че успяхме да удържим аванса си и да спечелим, защото ако ЦСКА бяха изравнили, то щяха да имат както физическо, така и психологическо предимство в продължението”, заяви старши треньорът на Вихрен Иван Динев. „В последните минути указанията ми бяха да не се спира с атаките, но явно момчетата се поумориха и заложиха на защита. Добре, че в крайна сметка това не им изигра лоша шега и удържаха победата", каза още Динев-старши.

Първата финална среща изгледа президентът на Вихрен Коко Динев в компанията на съпругата си - очарователната Емилия. Динев-младши бе записан в списъка на състава на санданчани, но не беше по екип, а до края на мача остана на трибуната сред зрителите.