Подгласничката на Мирела Демирева в анкетата за Спортист на годината - Елица Янкова - гледа смело напред и е в търсене на нови успехи в кариерата си. Младата състезателка по борба се върна с бронз от Олимпийските игри в Рио, но сега има и по-големи цели, които обаче ще следва стъпка по стъпка. 

"Изключително щастлива съм, че попаднах в тази класация. Искам да благодаря на всички, гласували за мен. За мен това бе една голяма мечта да постигам тези върхове. Искам да благодаря на президента на федерацията по борба Валентин Йорданов, без когото нямаше да постигна тези успехи."

"Исках твърде много този медал и затова се върнах с него. Следващата ми цел е злато от европейското първенство, но нека не избързваме", сподели Елица Янкова след церемонията.

В Топ 3 попадна и сноубордистът ни Радослав Янков, който постигна феноменални резултати през изминаващата година. Въпреки че сезонът за него е в разгара си, той няма търпение да продължава да се доказва, както и да го стори пред родна публика в Банско. 

"За мен е чест да получа това отличие. Искам да благодаря на семейството ми, което винаги е било до мен. Искам да благодаря на моя треньор Георги Атанасов и на Мартин Еремиев, които много ми помогнаха през последните години. Винаги, когато финиширам, казавам, че българите можем повече. Весели празници на всички."

"Наградата е една оценка за мен, за моя екип и за работата ни. Това е едно признание за постоянството ми. Целта ми в състезанията през този сезон е да показвам това, което мога и това, което показвам на тренировки. Чувствам се в много добра форма, а разликите са много малки. Чакам с нетърпение състезанието в Банско, защото тук много хора ме подкрепят", сподели Янков.