Спортист на годината в България за 2013 година Иво Ангелов бе много щастлив при получаването на наградата и заяви, че изминалите 12 месеца са били най-щастливите за него.

„Казват, че 13 е фатално число, но за мен 2013 година е най-щастливата в живота ми. На 1 януари се роди моята дъщеричка, станах европейски и световен шампион след това, а сега и спортист номер 1. Искам да благодаря на журналистите, че ми отредиха първото място, надявам се заслужено“, бяха първите думи на бореца.

„Много хора ми казват, че няма невъзнаграден труд и ако даваш всичко за нещо, то ще стане. Исках да стана европейски шампион, както и световен шампион. Следващото нещо, което искам, е олимпийска титла. Искам да благодаря на най-добрия треньорски щаб в лицето на Армен Назарян и неговите помощници, на президента на Българската федерация по борба Валентин Йорданов, на най-щедрия спонсор г-н Гриша Ганчев, на Министерството на младежта и спорта в лицето на министър Георгиева. Желая на всички весели коледни и новогодишни празници“, завърши Ангелов.